Cununie

„Bărbaților, iubiți pe femeile voastre, după cum și Hristos a iubit Biserica, și S-a dat pe Sine pentru ea, ca să o sfințească, curățind-o cu baia apei prin cuvânt, și ca s-o înfățișeze Sieși, Biserică slăvită, neavând pată sau zbârcitură ori altceva de acest fel, ci ca să fie sfântă și fără de prihană.” - Efeseni 5:25-27.

Binecuvântată originar de Dumnezeu în paradis și mai apoi de Domnul Iisus Hristos în Cana Galileii, Sfânta Taină a Cununiei ne preocupă pe fiecare, bărbat ori femeie, din zorii adolescenței. Cu toții visam la ziua când vom conduce în fața Sfântului Altar pe cel/cea hărăzit(ă) nouă de Dumnezeu spre a ne însoți unul cu altul pentru a întemeia o nouă familie, așezată pe temelia dragostei și întărită pe respect și încredere.

În ziua de 20 Ianuarie Andrei Luncaș și Tatiana Robu prin punerea mâinilor lor pe Sfânta Evanghelie, și-au jurat credință reciproc și că vor păstra până la mormânt legământul dat.

Din partea bisericii noastre, le dorim tinerilor căsătoriți o căsnicie plină de fericire, dragoste și înțelegere, și nașilor lor, nașilor Alexandru și Anastasia Ceclu, multă înțelepciune pentru a-i îndruma pe cărarea ce se așterne înainte.

Diana Acsente