Școala Duminicală

Duminică 11 Noiembrie, la Școala Duminicală, am vorbit despre Datini, Tradiții și Obiceiuri ale lunii Noiembrie, numele tradițional al lunii (Brumar) și sărbătorile din această lună. Am insistat mai mult pe data de 21 Noiembrie (Intrarea Maicii Domnului în Biserică) care este sărbătoarea mea de suflet înaintea zilei mele de naștere 😊.

Copiii au primit o mică iconiță cu o scurtă rugăciune, îndemnându-i să o citească cu ajutorul părințiilor. Am încheiat luna cu sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul României.

Dacă în luna Septembrie am făcut must care acum s-a transformat în vin limpede (vinul este nelipsit din Tainele Bisericești fiind folosit la Sfânta Împărtășanie) acum ne lipsea pâinea – PRESCURA.

Copiii au învățat ce este PRESCURA, ce simbolizează pecetea specială care se pune pe prescură cu ajutorul instrumentului numit PRISTORNIC și au aflat că inițialele IIS.HR.NI.KA dispuse sub formă de pătrat înseamnă IISUS HRISTOS ÎNVINGE.

PRISTORNICUL folosit de noi a fost unul “special”, cu o valoare sentimentală mare pentru mine, fiind al bunicii mele care îl are la rândul ei de la măicuța sa ❤️

Fiecare copilaș a făcut câte o PRESCURĂ! ❤️❤️❤️

Loredana Ghira – Instructor Tradiții și Obiceiuri Românești