Școala Duminicală

Love, love, love, all you need is love ❤️.

Duminică, 10 Februarie, la Școala Duminicală, la întrebarea ce sărbătorim noi în luna Februarie, toți copiii au răspuns LOVE 😊.

Am vorbit despre sărbătorile iubirii, Valentine's Day și Dragobetele.

Valentine’s Day are la origine bunătatea și iubirea Sfântului Valentin, un martir al creștinilor romano-catolici declarat sfânt, care a trăit în secolul al III-lea, fiind episcop în Interamna (Terni, Italia).

Sfântul Valentin a fost executat pe data de 14 Februarie 269, din cauza credinței sale. În calendarul ortodox este sărbătorit pe 30 Iulie.

Pe 24 Februarie sărbătorim Dragobetele, personaj din mitologia românească, patron al dragostei și bunei dispoziții pe plaiuri românești, fiind identificat cu Cupidon, zeul dragostei în mitologia romană, și Eros, zeul iubirii în mitologia greacă. În această zi se organizau petreceri, deseori urmate de căsătorii.

Noi știm că nu putem iubi doar în aceste zile și am aflat că iubirea creștină NU este o simplă emoție pasageră sau o sărbătoare de marketing, ci este o stare și o lucrare, iubirea poate transforma răul în bine și urâtul în frumos, iubirea poate ierta, poate uita și poate șterge nedreptatea suferită.

Sfântul Apostol Pavel ne spune „Credința este încrederea în Dumnezeu, Nădejdea este mișcarea neîncetată către Dumnezeu, iar Dragostea este Însuși Dumnezeu, iar prin iubire Îl găsim pe cel care este iubire și ne-a iubit cel dintâi.”

Am întrebat copiii cine ne iubește pe noi cel mai mult și toți au răspuns GOD!!! Impresionant, putem spune că suntem pe drumul cel bun!! Doamne ajută ❤️!

Copiii au primit Imnul Dragostei și explicația acestuia (I Corinteni 13,1-13). Citiți împreună cu ei în luna aceasta în fiecare seară înainte de culcare, în întimpinarea celor două sărbători ale iubirii și nu încetați să iubiți!

Loredana Ghira – Instructor Tradiții și Obiceiuri Românești