Școala Duminicală

Duminică 3 Februarie, la ora de religie, am introdus un lucru nou în rutina noastră și anume, înainte de a spune rugăciunea Tatăl Nostru la începutul lecției, am aprins o candelă.

În continuare, am învățat despre viața și faptele bune ale Sf. Doctori fără de arginți Cosma și Damian din Asia Mică și pentru că mulți copii sunt admiratori Harry Potter, am aflat despre Sf. Ermiona. Personajul Hermione în Harry Potter este o fetiță studioasă, mărinimoasă și bună prietenă. Sf. Ermiona a fost doctoriță, lucru foarte rar acum aproape 2000 de ani pentru o femeie, a construit un spital pentru săraci și o casă de oaspeți pentru călătorii care nu își permiteau să plătească o cameră la hotel. A fost acuzată de către împăratul Hadrian de vrăjitorie și a avut moarte martirică. Întrebați copiii când o sărbătorim - sper să își aducă aminte.

În a doua parte a lecției, copiii au aflat despre ce înseamnă să postești. Au sortat fotografii cu diferite feluri de mâncare bune în zilele de post sau nu. Știu să facă diferența între a posti și a fi vegan. Dacă înlocuiești carnea de turkey cu tofurky you are missing the point of fasting.

Încercați să postiți cu ei miercuri și vineri, va fi un obicei bun pentru întreaga familie. Amintiți-le că, mai ales în aceste zile, trebuie să își asculte părinții, să fie buni cu cei din jur și să nu își dorească lucruri pe care le au ceilalți copii.

Mulțumesc încă o dată pentru că vă aduceți copiii la școala duminicală. Mulțumesc Mihaela E. Chiper pentru poze.

Aurelia Ionescu – Instructor Religie