Școala Duminicală

La ora de Istorie Medievală de Duminică 24 Martie, copiii au avut parte de o lecție de sinteză, o recapitulare a ceea ce au învățat în acest An Școlar.

Am reamintit domniile și domnitorii asupra cărora am "poposit": Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș, Mihai Viteazul, Alexandru Ioan Cuza (cel din urma nefăcând parte din Istoria Medievală, însă am învățat despre Unirea înfăptuită sub el la 24 Ianuarie 1859).

Am avut ca material didactic cartea "Discover ROMANIA" a doamnei Camelia Siminescu, carte care se găsește și la Magazinul nostru bisericesc și pe care v-o recomand cu căldură. Copiilor le-a plăcut să coloreze imaginile, iar pe verso sunt scrise informații pe scurt, atât în Română, cât și în Engleză, despre fiecare domnitor.

L-am votat pe Ștefan cel Mare și Sfânt ca fiind "preferatul" nostru, de aceea am recitit "Legenda Stejarului din Borzești", unde puiul de răzeș Mitruț, care se afla la joaca nevinovată de copil, este săgetat fără milă de hanul tătarilor. Acestea se întâmplau pe vremea când domnitorul Stefan era doar un copil și îi spuneau Ștefăniță. Anii au trecut și Stefan ajunge domnul Moldovei, el își răzbună prietenul din copilărie, "plătind hanului cu aceeași monedă".

Mi-a făcut o deosebită plăcere să povestesc cu copiii, am aflat chiar și încotro vă pregătiți de Spring Break.

Ca și concluzie, copiii au înțeles că această luptă antiotomană dusă de domnitorii noștri a fost de o mare importanță, deoarece am reușit să ne păstrăm religia, credința și teritoriile noastre!

Mulțumim doamnei Livescu pentru sandwich-urile chick fil-a și doamnei Stella Penta pentru brânzoici! Toate au fost foarte bune :)

Roxana Almășan – Instructor Istoria Medievală a Românilor