Școala Duminicală

Ce zi frumoasă astăzi 3 Martie la Școala Duminicală!

În prima parte a lecției copiii au învățat cum să "citească" o icoană. Acum știu că ceea ce țin sfinții în mână în icoane ne ajută să identificăm sfântul/sfânta și elemente importante din viața lor. O cruce reprezintă moarte martirică; un pergament înseamnă înțelepciune și că sfântul a fost unul dintre apostoli sau profeți; o carte reprezintă Cartea Sfântă ce de obicei episcopii o poartă; crucea sau crosier în forma literei grecești Tau pe care o poartă sfinții care au fost călugări în mănăstiri; săbii, lăncii, scuturi pe care le vedem la sfinții martiri care înainte de a fi soldați ai lui Hristos au fost soldați ai Imperiului Roman, îi vedem ținând în mână o biserică, ceea ce înseamnă că au ctitorit biserici; Maica Domnului întotdeauna cu Iisus copil, Iisus ținând Sfânta Scriptură deschisă; sfinții doctori despre care am învățat luna trecută țin o cutie cu sticluțe medicinale; și multe alte amănunte pictate în fundal care spun multe dacă știi să le vezi și citești.

În a doua parte a lecției am învățat despre iertare și ce pildă mai frumoasă și adâncă putem citi în Noul Testament decât pilda Fiului Risipitor. Mie personal mi-a luat mult studiu până am înțeles această pildă și m-am străduit cât am putut să găsesc exemple la nivelul înțelegerii copiilor. După ochișorii lor la sfârșitul lecției, cred că au înțeles.

A început să plouă și nu am mai avut timp de făcut mărțișoare, copiii au luat bănuțul cu ei, părinții grăbindu-se să ajungă cu bine acasă înainte de a începe furtuna.

Vă mulțumesc pentru că vă aduceți copiii la Școala Duminicală și vă doresc să aveți un început de post cu puține tentații culinare sau de alt fel.

Aurelia Ionescu – Instructor Religie