Centenarul Marii Uniri și Noua Utopie

Marți, 21 Mai, au avut loc prezentările “Centenarul Marii Uniri: ce s-a dorit și ce s-a realizat” și “Noua Utopie”, realizate de lector univ. dr. Paul-Claudiu Cotîrleț și respectiv istoricul Alexandru Cristian.

În cadrul seriei de prezentări care a început la 7PM am petrecut trei ore pline de dialog care s-ar fi prelungit cu siguranță dacă timpul ne-ar fi permis. Audiența a fost informată despre rezultatele analizei proiectului Centenarului precum și despre o viziune a evoluției securității statului modern. Prezentatorii, la rândul lor, au fost expuși prin dialog unui eșantion al sentimentului național oferit de audiența prezentă.

“De ce am numit aceste idei filosofice, politice și morale utopii? Pentru că niciuna dintre aceste idei nu poate exprima, în mod real și concret, dimensiunea realității în care trăim.” - spun cei doi autori în descrierea cărții “Noua Utopie”.

A fost un schimb cultural, istoric și social potrivit și binevenit. Le mulțumim prezentatorilor Paul-Claudiu și Alex pentru că au împărtășit cu noi din experiența și viziunea lor precum și audienței pentru implicarea ei activă în dialog.


EvenimenteFlorian Ion