Programul de Contabilitate

În SUA, bisericile funcționează ca organizații non-profit, fiind administrate de un Consiliu Parohial. Una dintre responsabilitățile consiliului este asigurarea viabilității financiare a organizației, această viabilitate fiind monitorizată cu ajutorul proceselor și sistemelor financiare dedicate.

Mulțumim dnei Viorica Ilioaia care în anul 2010 a introdus sistemul de contabilitate PowerChurch pentru a fi folosit în activitățile financiare ale bisericii noastre. De atunci, acest sistem a servit cu succes pentru nouă ani, fiind utilizat de epitropi și contabili atât în activitatea săptămânală cât și în cadrul proiectelor speciale.

În acest an, datorită pe de o parte nevoii crescânde de adaptare a proceselor interne la resursele actuale iar pe de altă parte oportunității generate de evoluția tehnologiei, am reevaluat sistemele de contabilitate de pe piața de specialitate și ca urmare am ales să folosim sistemul QuickBooks Online NonProfit Edition.

Mulțumim dlui Bogdan Moldoveanu pentru tot efortul depus în această reevaluare precum și în efectuarea tranziției efective de la sistemul PowerChurch la sistemul QuickBooks. Deși această tranziție s-a realizat transparent pentru enoriași, ea a necesitat multe ore dedicate pregătirii noului sistem, transferului datelor și ajustării proceselor interne, creării și desfășurării mini-cursurilor de utilizare pentru consilieri.

Sistemul este folosit cu succes în actualizarea datelor prin care vă informăm, e.g., situația financiară săptămânală a proiectului Turla sau situațiile lunare la membrie și pledge, prezentate atât în buletinul parohial cât și pe website www.scechurch.org.

PS: Nu intenționăm aici să facem nicio reclamă pozitivă sau negativă, doar vă informăm, în spiritul transparenței, despre administrația parohiei noastre.

ProiecteFlorian Ion