Masa de obște

Mesele de obște reprezintă un prilej de a sluji biserica prin dăruirea timpului și talentului culinar ale voluntarilor către comunitate. Echipa se adună Duminică dimineața, apoi pregătește și servește masa pentru cei care rămân după Sf. Liturghie.

Cheltuielile pentru produsele necesare pregătirii mesei sunt de obicei susținute de către o persoană sau familie. Avem așadar mese în memoria unei persoane dragi plecate la Domnul, avem mese pentru o zi de naștere, sau avem pur și simplu mese pentru că cineva dorește să ofere comunității și pe această cale.

Toate donațiile primite în timpul servirii mesei merg integral la biserică. Chiar dacă donația către o ciorbă sau o prăjitură poate aluneca în tendința comparației cu prețuri de restaurant, semnificația ei este diferită. Masa de obște este și un eveniment de strângere de fonduri.

Mulțumim echipei care, Duminică 15 Septembrie, a pregătit și oferit delicioasa masă de obște cu ciorbă de văcuță, tochitură de porc cu piure de cartofi și salată de varză, și doboș.

Mese de ObșteFlorian Ion