Mesaj pastoral la Nasterea Domnului

Hristos se naște, Slăviți-L!

Iubiți frați și surori în Domnul, Cu voia lui Dumnezeu, iată-ne în ajunul praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, sărbătoare sfântă ce nădăjduiesc să ne găsească pe fiecare dintre noi sănătoși, bucuroși și cu o inimă smerită si curată precum peștera din Betleem în care s-a născut Pruncul Sfânt Iisus. Să ne găsească cu o inimă pătrunsă de virtutea smereniei dar gătită și pregătită pentru a primi să se nască în ea Fiul lui Dumnezeu.

Evanghelistul Matei în capitolul 1 ne descrie amănunțit felul cum s-a născut Mesia, Fiul lui Dumnezeu, cum Dumnezeu Tatăl a arătat prin semnul stelei de la răsărit care a luminat locul nașterii din Betleemul Iudeii, cum a trimis pe Sfinții Îngeri să-L slăvească, cum au călăuzit pe magii din Orient să îi aducă prinoase de aur, smirnă și tămâie ca simboluri împărătești, căci cu adevărat nu se născuse un om oarecare, ci se născuse Însuși Împăratul Cerurilor ce avea să salveze și să mântuiască lumea din moarte și din păcat.

Nașterea Domnului este, așa cum cântăm în Tropar, "Răsăritul luminei cunoștinței", căci conectând punct cu punct profețiile Vechiului Testament, oamenii au înțeles că prin Hristos, prin noua Lege, adică prin creștinism, omul nu mai este robul păcatului și sortit morții ci suntem biruitori și veșnic viețuitori în Împărăția lui Dumnezeu Care ne invită să-I fim moștenitori în veșnicie. Acum, la începutul Sfintelor Sărbători ale Nașterii Domnului, vă invit pe fiecare să fiți parte integrală a vieții bisericești prin participarea constantă la slujbele bisericii, vă invit pe fiecare să vă întreceți limita în bunătate, în dăruire, în slujire și jertfă față de aproapele. Vă invit să nu vă limitați doar la a asculta din abundență minunatele Colinde interpretate cu atâta măiestrie de soliști sau coruri profesioniste, ci să vă bucurați de propria dumneavoastră interpretare, cântând celor din jur despre Nașterea Domnului Iisus, pentru a ne lăsa cu toții pătrunși până-n adâncul ființei noastre de acest miraculos moment când Fiul lui Dumnezeu se întrupează pe Pământ din Sfânta Fecioară Maria. Oferiți cu generozitate daruri celor dragi, căci și Dumnezeu Tatăl a fost atât de generos cu noi încât să trimită pe însuși Fiul Său pe Pământ ca să mântuiască lumea din păcat.

Vă doresc din suflet un Crăciun binecuvântat alături de cei dragi dumneavoastră, și alături de Biserica noastră, Sfințîi Împărați Constantin și Elena.

Parintele George Acsente

ReflecțiiDiana Acsente