Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, miluiește-ne pe noi.

Iubiți frați si surori în Domnul, închinători și iubitori ai sfintei noastre Biserici, vă salut în numele Domnului cu căldurosul salut "Hristos în mijlocul nostru!

Unii dintre frățiile voastre vă mai aflați poate încă în vacantă, drept urmare vă doresc un rest de concediu plăcut și binecuvântat în locurile frumoase pe care ați ales sa le vizitați.

 

Odată intrati în luna August, nu ne dorim doar sa se mai domolească văpaia năucitoare a lunii Iulie care a adus mult disconfort termic și chiar nenorociri, gândindu-ne la incendiile din Grecia unde viețile oamenilor au fost date peste cap. 

Luna August va fi așa cum ne-o va da Dumnezeu și cum o vom merita, însă să nu uitam că toată luna August este dedicată în exclusivitate Maicii Domnui! 

Începem luna cu Maica Domnului in minte, cinstindu-o cu doua săptămâni de Post și asceză duhovnicească, adică fapte bune și rugăciune mai sporită, ne spovedim și ne împărtășim fiecare după vrednicie și stăruință, chiar dacă vom praznui Adormirea

Maicii Sfinte, ne umplem inima de bucurie că Maica Domnului a fost mutată trup și suflet la Cer pentru a Împărăți și a se ruga Sfintei Treimi pentru noi viețuitorii și continuatorii lucrării Sfinte a Fiului Său Iisus Hristos. 

Dacă am fost îngroziți de fenomenele climatice din luna Iulie, două lucruri importante trebuie să facem: în primul rand să avem încredere în Dumnezeu cel care are putere să regenereze și să repare ceea ce am stricat prin nesăbuința și lăcomia noastră, și în rândul doi să ne comportăm cu tandrețe și dragoste față de planeta aceasta pe care Dumnezeu a creat-o pentru noi. 

Personal am fost și sunt îngrijorat de toate evenimentele ce au înfuriat natura, sunt îngrijorat pentru că cunosc oameni dragi în zonele afectate fie de incendii, precum cele din Canada sau Grecia, fie de inundații, pentru că am oameni dragi ce locuiesc in bazinul Dunării de Jos. Însă îmi pun nădejdea în Dumnezeu și știu ca El are putere să ne ocroteasca "de cel rău" cum spunem în rugăciunea Tatăl Nostru, și de cele rele. 

Dacă furia naturii stă in mâna lui Dumnezeu și în grija noastră față de mediu, sunt alte lucruri la fel de îngrijorătoare pentru noi ce țin doar de noi oamenii, ma refer în mod special la bombardamentele de pe buza graniței cu România din Portul Renu și Ismail (Ismail, vechi teritoriu romanesc) bombardamente la 10 Kilometri de orașul meu natal unde viețuiesc cei mai dragi oameni ai sufletului meu. Îmi pun nădejde în Dumnezeu și

în Maica Domnului că ne va ocroti, chiar noi nevrednici fiind! O rog pe Maica Domnului să pună înțelepciune în mintea oamenilor cu putere decizională de a aduce Pacea în zonele de conflict și de nu a juca la "ruleta rusească" soarta sau viața oamenilor ce depind de importurile de cereale.

 

În această perioadă de vară, la Biserica noastră desfășurăm ample lucrări de îmbunătățire a infrastructurii facilității noastre, lucrăm intens la lărgirea spațiului Sălii Sociale și a terasei și bucătăriei de vară. Vă mulțumim din suflet pentru susținerea materială acordată, și anticipăm in continuare susținerea și ajutorul dumneavoastră. O bună organizare și funcționalitate a facilităților de pe proprietatea Bisericii noastre aduce stabilitate și continuitatea Parohiei noastre pe termen lung. Toată îmbunătățirea proprietății noastre o facem pentru ca noi să ne bucurăm de ele, dar tot odată pentru generațiile ce vin după noi. Multumim din suflet pentru susținere!

 

Aș dori să fac și actualizarea îndrăznețului proiect de Pictură a Bisericii. 

Iconograful angajat lucrează cu meticulozitate la prima fază a picturii, și cu ajutorul lui Dumnezeu în luna Septembrie o să vedem primele picturi instalate în Biserica noastră.

Vă mulțumesc cu cucernicie pentru implicarea în acest costisitor dar merituos proiect de Pictură Bisericească. Cei ce nu v-ați decis încă să contribuiți la această lucrare unică în istoria Bisericii noastre, vă indemn să o faceți cu multă încredere în marea si bogata răsplată a lui Dumnezeu! 

Fie dar ca luna August să o petrecem cât putem de duhovnicește, cu gândul la Maica Domnului, mijlocitoarea noastră a Ortodocșilor la Dumnezeu. 

Copiilor ce încep școala le dorim multă înțelepciune și putere de muncă în noul an școlar. Așa cum mă rog la fiecare Sfântă Liturghie, Dumnezeu să ii ocrotească și să ii pomenească în Împarația Sa. Nu numai pe ai noștri, ci toți copiii să fie feriți de primejdii, însă la ai noștri ne gândim mai înadins pentru că sunt ai noștri și avem datoria de a ne ruga pentru ei.

Vă invit să învățați următoarea Priceasnă și să o cantăm impreună fie la Biserica, fie în casa fiecăruia dintre noi, în luna August.

Părintele George Acsente.