Din viața familiei Ene, satul Cosmești

Gol am fost și M-ați îmbrăcat; bolnav am fost și M-ați cercetat; în temniță am fost și ați venit la Mine. (Mat.25:36)

Collage atunci.jpg

Urmând îndemnul Mântuitorului de a hrăni pe cei flămânzi, a îmbrăca pe cei goi și a cerceta pe cei bolnavi, în anul 2017 Biserica “Sf. Ap. Andrei” din Potomac, MD a inițiat o campanie de ajutorare a Familiei Ene din satul Cosmești, comuna Cosmești, județul Galați. Bărbatul familiei, domnul Petrică, a decedat pe 4 noiembrie 2017 având un șoc hemoragic și traumatic, multiple plăgi produse de mușcături de câini în timp ce se afla la locul de muncă ca și paznic. Astfel, au rămas în urmă soția Ioana (41 ani) și cinci copii: Raluca (16 ani), Mădălina (13 ani), Cristi (12 ani), Loredana (12 ani) și Marian (11 luni). Nelucrând nimeni altcineva din familie, aveau nevoie de alte familii adoptive, de oameni cu suflet mare care să le arate lumina în viață și speranța că Dumnezeu nu îi va părăsi.

Datorită inițiativei doamnei Georgeta Mocanu și cu binecuvântarea mai multor preoți ortodocși, s-au strâns următoarele sume:

  • $4,500 - Biserica “Sf. Maria” (Falls Church, VA)

  • $4,100 & $7,000 (donator individual anonim) - Biserica “Sf. Ap. Andrei” (Potomac, MD)

  • $1,045 - Biserica “Sf. Cruce” (Alexandria, VA)

  • $2,500 - Biserica “Sf. Constantin și Elena“ (Lilburn, GA)

acum.jpg

Astfel, cu aceste donații de peste $19,000, doamna Georgeta a urmat cursul acestei chemări de a-i ajuta și s-a deplasat în țară unde, colaborând cu reprezentanții spirituali și civili ai acelei localități, a putut să le ofere o nouă casă cu reparații majore în care să poată trăi liniștiți și încrezători într-un viitor mai bun pentru fiecare dintre ei. De asemenea, proprietatea deține pământ arabil și s-au cumpărat 40 de pui de găină și 20 de rațe.

Pe lângă aceste lucruri, un număr de familii credincioase, care au dorit să rămână anonime, vor continua susținerea acestei familii prin donații lunare constante. Aceste familii fac parte din parohiile:

  • St Matthew Orthodox Church (Columbia, Maryland)

  • St Catherine Orthodox Church (Falls Church, VA)

  • Biserica “Sf. Constantin și Elena“ (Lilburn, GA)

  • Biserica “Sf. Maria” (Falls Church, VA)

Dumnezeu să binecuvânteze familia Ene! Dacă doriți mai multe informații sau ați vrea să deveniți o familie adoptivă, vă rugăm să o contactați pe doamna Georgeta Mocanu.

Florian Ion