Școala Duminicală

Duminică 8 Septembrie ne-am bucurat să avem o prezență minunată la prima Oră de Religie unde am făcut o corelație între familie/sărbătorile de acasă și biserică/sărbătorile pe care le vom parcurge în acest an.

După ce am sărbătorit toți copiii prezenți care au avut ziua de naștere în lunile iunie, iulie, august și septembrie, am vorbit despre Sărbătoarea Nașterii Maicii Domnului și am decis să onorăm importanța mamei cu un mic colier pe care fiecare copil l-a dat mamei lor.

A doua sărbătoare precizată a fost Înălțarea Sfintei Cruci. Această sărbătoare o să fie menționată și în duminica următoare la Ora de Tradiții printr-un mic proiect pe care o să-l pregătim împreună.

Am reușit să le arătăm copiilor că așa cum ei apreciază importanța instrucțiunilor pe care le primesc atunci când construiesc o jucărie, la fel vor aprecia și citatele din Biblie pe care le considerăm ca instrucțiuni ce ne ajută să ne organizăm viața de zi cu zi și să ne construim caracterul nostru de la an la an. Am introdus ideea că trebuie să învățăm din Biblie și să aplicăm aceste instrucțiuni în viața noastră.

Vă rugăm să aprofundați aceste concepte prin a le reaminti copiilor despre analogia făcută în clasă și despre importanța pe care vrem să o dăm în acest an în aplicarea în viața noastră a unor învățături care ne vin prin citatele pe care le vom alege și pe care ei vor continua să le însemneze pe brățara primită.

Primul citat este Matei – 7:7 cu dorința de a fi citit, repetat și aplicat cât mai mult posibil.

În prima săptămână din octombrie o să învățăm despre Acoperământul Maicii Domnului ca sărbătoare importantă în biserica noastră și o să avem un al doilea citat minunat asupra căruia o să reflectăm împreună.

Vă așteptăm Duminică 15 septembrie la prima Oră de Tradiții unde Loredana o să învețe pe toți cei prezenți despre ce înseamnă vița de vie și corelația importantă cu Sfânta Împărtășanie.

Diana Acsente – instructor Religie

Pentru orice întrebări sau sugestii despre Școala Duminicală vă rugăm să o contactați pe dna Psa Diana Acsente.