Pr. George Acsente - Preot Paroh

Hristos în mijlocul nostru.

Har, Pace și Binecuvântare tuturor!

În următoarele rânduri, permiteți-mi să mă introduc pentru a mă cunoaște nu în Duh, ci în realitate. Orice Creștin-Ortodox este îndreptățit să știe din mâinile cui primește Sfânta Împărtășanie și în mâinile cui își pune sufletul atunci când îngenunchează la Taina Spovedaniei.

Numele meu este George Acsente și sunt Preot Ortodox hirotonit la 25 Martie 2012 de către Înalt Prea Sfințitul Arhiepiscop Nathaniel Popp, Arhiepiscopul Episcopiei Ortodoxe din America și Canada.

M-am născut în ziua de 15 Noiembrie a anului 1974 în comuna Suhurlui din apropierea municipiului Galați, într-o familie numeroasă de creștini ortodocși, fiind cel de-al optulea fiu din nouă, părinți fiindu-mi Apostol (fie-i veșnică pomenirea) și Tudosia.

Părinții Tudosia și Apostol, alături de doi Nepoți

Fiind născut într-o familie Creștin-Ortodoxă, religia a venit de la sine prin botez. Pe la vârsta de trei ani am început să recit rugăciunea "Tatăl Nostru" în mijlocul bisericii, fiind remarcat de către bătrânii satului prin acuratețea dicției și râvna pe care o puneam în mod firesc.

Pregătirea teologică am început să o aprofundez încă din primii ani ai copilăriei, acordând o deosebită atenție predicilor din Sfânta Biserică “Sfântul Mare Mucenic Dumitru” din satul natal și cântând în tandem cu cantorul bisericii la Sfânta Liturghie.

în satul natal, la 8 ani

Aptitudinile muzicale au fost un dar de la Dumnezeu, moștenite de la bunicul patern Nicu Acsente (veșnică fie-i și lui pomenirea) care era un devotat Creștin-Ortodox și un membru de bază al corului bisericii.

În anul 1997 am emigrat în Statele Unite în urma câștigării loteriei vizelor.

5_edited.jpg

Prima fotografie din SUA

Am fost primit cu căldură de Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa și de enoriașii bisericii “Sfânta Cruce” din Alexandria VA. Părintele Calciu mi-a fost duhovnic începând cu sosirea mea în America și până la sfârșitul vieții lui pământești din anul 2006.

Pr. Gheorghe Calciu Dumitreasa și enoriașii

Părintele Calciu a fost persoana ce m-a determinat să-mi termin studiile teologice începute în România pentru a deveni un eventual slujitor al Sfântului Altar, lucru ce s-a și întâmplat în anul 2008 când am absolvit Facultatea de Teologie.

La seminar

În sânul bisericii păstorită de părintele Calciu și cu binecuvântarea părintelui, am întâlnit-o pe Diana Săndoiu, cea care mi-a devenit soție în anul 2002.

3_edited.jpg

în ziua cununiei cu Diana

Din rodul dragostei noastre au rezultat trei copii: Constantin, Mina și George Gregory.

7_edited.jpg

Mina, Constantin și George Gregory

Din voia Domnului și cu binecuvântarea IPS Nathaniel, păstoresc din anul 2013 una dintre cele mai frumoase biserici din episcopia noastră și cele mai dinamice comunități de români din Statele Unite.

Toate roadele pastorației mele le pun pe seama lui Dumnezeu, a cărui Slavă fie în veci.

Părintele George

Florian Ion