Frequently Asked Questions

Q: De ce ne trebuie o Turlă?

A: În cuvântul din data de 03/24 de deschidere a campaniei 2019 de finanțare a Turlei Părinților, pr. George a spus: „Încredințați fiind de cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos că Sfânta Biserică va dăinui triumfătoare până la sfârșitul veacurilor, suntem chemați și noi după un deceniu să desăvârșim lucrarea înaintașilor noștri, de a completa Sfânta noastră Biserică cu o frumoasă turlă necesară ermeneuticii bisericești. Turla este absolut esențială unei biserici, reprezentându-L pe Mântuitorul Iisus Hristos așezat pe temelia celor patru evangheliști care ne hrănesc cu harul învățăturii de credință. Turla este cea care ne arată direcția în care să privim, adică Cerul în care sălășluiește Dumnezeu, este cea care simbolizează condeiul lui Dumnezeu care scrie pe pergamentul cerului numele fiilor lui Dumnezeu, ale celor ce îl preaslăvesc pe El.”

Q: Câți bani o să coste Turla Părinților, câți bani am strâns până acum și câți bani am cheltuit?

A: Unul din principiile fundamentale după care operează Consiliul Parohial este transparența. Noi credem că este important ca enoriașii să știe situația financiară la zi a acestui proiect: câți bani ne trebuie ($100K), câți bani am strâns și câți bani am cheltuit. De aceea încercăm săptămânal să publicăm aceste date pe www.scechurch.org/proiecte/turla.

Q: Vreau să ajut și eu cu mână de lucru și să donez ceva materiale, cu cine trebuie să vorbesc?

A: Dacă sunteți dispuși să lucrați la diverse faze de construcție cum ar fi electric, stucco, tâmplărie, zidărie de cărămidă, jgheaburi, vopsitorie ori să donați diverse materiale de construcție necesare proiectului, vă invităm să luați legătura cu pr. George, cu Liviu Sofian (președintele Consiliului Parohial 2019) sau să trimiteți numele companiei și/sau numele dumneavoastră precum și un număr de telefon la contact@scechurch.org și vă vom contacta noi pentru detalii.

Q: Cât trebuie să donăm de familie?

A: Orice sumă este bine primită și utilă. Un calcul rezonabil care ar acoperi suma de $100K ne determină să cerem de la fiecare familie între $500 - $1,000. Dacă puteți dona mai mult pentru Turla Părinților ar fi minunat. La data de 03/24/19 aveam 5 familii care donaseră peste această sumă de $1,000, maximul fiind al unei familii care a donat $4,200.

Q: Vor fi numele părinților donatorilor menționate pe turlă?

A: Da. Turla Părinților va fi dedicată, așa cum îi spune și numele, părinților noștri. Valoarea pe care părinții noștri au adus-o în viața noastră este inestimabilă, deci nu putem în niciun fel pune un preț pe ea. Însă pentru a păstra memoria părinților cât mai vie, și pentru a încuraja enoriașii să contribuie la acest proiect prin excelență spiritual dar care are o dimensiune financiară consistentă, am hotărât să menționăm numele a doi părinți celor care vor lucra în mod substanțial la diferitele faze de construcție ale acestui proiect, precum și celor care vor dona suma de $500 de persoană. Pentru a nu crea discuții în familii despre ai cărui soț să-i fie menționați părinții, noi recomandăm familiilor să doneze suma de $1,000. Dacă sunt persoane care nu pot dona aceste sume dar doresc menționarea părinților lor, vă rugăm să-l contactați pe pr. George. Puteți specifica numele părinților atunci când faceți donația la Epitropi sau online la www.scechurch.org/donations.

Q: Pot și copiii mei să dea o mână de ajutor simbolică la Turlă?

A: Credem că aceasta este o dorință foarte potrivită. Sfeșnicele de sub acoperământul Turlei vor fi construite din cărămizi. Când vom ajunge la acea fază de construcție vom invita părinții și copiii să aleagă o cărămidă pe care să o pună la construcția sfeșnicelor. Vă rugăm să trimiteți un email la contact@scechurch.org dacă doriți să vă înscrieți copiii.

Q: De ce a durat așa de mult să se înceapă lucrările la Turla Părinților?

A: Ideea Turlei prinsese tracțiune în parohie chiar de acum câțiva ani. Pe de o parte a trebuit să urmăm prioritățile stabilite de Adunarea Generală și anume în anul 2013 refinanțarea bisericii, în anii 2014 – 2016 plata împrumutului bancar care s-a realizat integral în anul 2016, apoi au urmat noul Loc de Joacă în anul 2017 și Terasa de Vară în anul 2018 (aceste ultime două proiecte au avut prioritate datorită stării de degradare accentuate prin care treceau soluțiile anterioare). Pe de altă parte planurile inițiale ale Turlei au suferit întoarceri repetate de la County ceea ce ne-a determinat să luăm o pauză și să reevaluăm întreaga strategie. La Adunarea Generală din 2019 s-a votat în unanimitate proiectul Turla pe care sperăm ca majoritatea comunității să-l susțină spiritual și financiar.

Q. Dacă dau bani la Turla Părinților, trebuie să mai dau cei $10 pe săptămână la pledge?

A. Da. Cheltuielile operaționale ale bisericii (salariu, utilități, asigurări, taxe, etc.) rămân aceleași, deci rugămintea noastră este să continuați să donați prin programul de pledge sau dacă nu sunteți încă înscriși în acest program atunci să vă înscrieți cât mai curând.

Q: De ce nu facem împrumut bancar pentru Turla Părinților?

A: Nu vom face împrumut bancar din mai multe motive. În primul rând Adunarea Generală din 2016 a hotărât ca să nu se mai facă niciodată niciun împrumut bancar. În al doilea rând noi nu dorim să desfășurăm proiecte care nu sunt susținute financiar de enoriași, nu putem face împrumuturi pe care să le lăsăm generațiilor viitoare. În al treilea rând noi credem că parohia noastră are capacitatea financiară de a acoperi costurile Turlei Părinților. În al patrulea, dar nu în ultimul rând, Romani 13:8 ne învață „Să nu datorați nimănui nimic, decât să vă iubiți unii pe alții, căci cine iubește pe alții a împlinit Legea.”

Q: Cum pot să donez pentru Turla Părinților? Daca nu am toți banii, pot dona de mai multe ori?

A: Donațiile se pot face prin metodele obișnuite (Cash, Cec, PayPal sau Credit Card). Atunci când faceți donația vă rugăm să specificați la memo Turla. Da, puteți dona de mai multe ori. La cerere, epitropii pot să vă arate suma totală donată pentru acest proiect.

Q: De ce nu construim Turla Părinților doar cu oamenii noștri?

A: Turla, ca și Biserica, va fi construită pe structură metalică. Noi nu știm de niciun enoriaș care are o companie specializată în construcții metalice și care ar fi dispus să finanțeze parțial sau integral acest proiect. Dacă cineva însă are această capacitate vă rugăm să trimiteți un email la contact@scechurch.org.

Q: Dacă nu se strâng toți banii, ce facem?

A: Noi credem că enoriașii parohiei noastre au capacitatea financiară de a susține integral costul preconizat al acestui proiect. De asemenea, avem convingerea că acest proiect, având o menire prin excelență spirituală, merită pe deplin susținut. Atât progresul de construcție cât și raportul financiar vor fi publicate sperăm săptămânal, și aceasta va da posibilitatea fiecăruia să fie conectat în timp real la pulsul acestui proiect. În cazul extrem în care prognoza cheltuielilor va depăși prognoza donațiilor, vom acoperi diferența din rezervele financiare ale bisericii.

Q: Unde găsesc detalii și noutăți despre Turla Părinților?

A: Detaliile și noutățile proiectului sunt și vor continua să fie publicate integral pe www.scechurch.org/proiecte/turla.

Q: Dacă mai am întrebări, ce trebuie să fac?

A: Dacă aveți întrebări puteți să-i contactați în direct pe pr. George sau pe Liviu Sofian (președintele Consiliului Parohial 2019). De asemenea, puteți trimite un email la contact@scechurch.org.

Florian Ion